Concertreis 2015 Bichlbach (A)

Naar aanleiding van de 20-jarige verbroedering, of moeten wij zeggen verzustering met onze vrienden van de BMK Bichlbach, lees Bundesmusikkapelle Bichlbach, werd onze 2-jaarlijkse buitenlandse reis met enkele maanden vervroegd, namelijk in het week-end van Allerheiligen 2015 zodat niemand extra verlof diende op te nemen.
Vrijdagavond werden onze deelnemers, 62 in totaal, vanaf 20.15 uur aan de bus verwacht om valiezen en muziekmateriaal in te laden om daarna, stipt om 21.00 uur, af te reizen naar onze Oostenrijkse Musikkapellevrienden in Bichlbach.
Nog geen 10 km. ver gereden, werden wij al op een eerste stau, lees file, getrakteerd in Borgerhout. Gelukkig verliep de rest van het traject , +/- 800 km, zonder verdere problemen, zodat wij zaterdagochtend om 08.30 uur onze bestemming bereikten.
Uiteraard werden wij weer met de alom gekende Oostenrijkse Freundlichkeit van harte in het Dorfheim ontvangen, waar wij eerst werden uitgenodigd op een piekfijn en verzorgd buffetontbijt. Vervolgens werden de deelnemers door Benny en
André aan hun gastgezinnen, was het nu met of zonder lotje trek toegewezen?
Na het opzoeken van de gastenkamers en het inlassen voor sommigen van een kleine rustpauze, werden wij om 12.00 uur terug aan de bus verwacht voor de verplaatsing naar Heiterwangersee, voor het verbruiken van het middagmaal. Nog een groepsfoto aan het meer, om nadien terug te keren naar Bichlbach waar zij, die nog goesting hadden, een rondleiding in het dorp, onder leiding van enkele Musikkapellefreunde, konden meemaken.
Uiteraard werd de volledig vernieuwde kerk bezocht en het plaatselijke
museum.
Nog even uitrusten en verfrissen, want om 19.00 uur worden wij weerom in het Dorfheim verwacht voor het avondmaal, eens te meer aangeboden door onze Oostenrijkse vrienden.
Een goei soepke met backerbsen, een mix van aardappelen, groenten en vlees en een pittig dessert op basis van frambozen stonden op het menu. Genug gegessen und gesoffen, arbeiten nur! Inderdaad, na het avondmaal vergaste onze harmonie, onder leiding van onze chef “Erich Boile” het verbroederingsconcert, bestaande uit 8 stukken + de extra
zugabes. Uiteraard alles weer dik in orde, alhoewel … toch enkele schoonheidsfoutjes !
Tussen de uitvoeringen door werden door gastspreker Benny de laureaten voor een medaille voor hun staat van dienst vernoemd.
Ook onze voorzitter André en ere-voorzitter Aster werden hierbij niet vergeten. Beiden werden welliswaar niet in de
bloemetjes gezet, maar werden bedacht met passende Oostenrijkse produktengeschenken, inclusief de Tirolerhoeden.
Zowel Benny en André schetsten op hun eigen manier de geschiedenis van 20 jaar verbroedering tussen onze beide verenigingen.
Tot slot van deze redevoeringen werd door onze harmonie een mand met Belgische streekbieren en een groepsfoto aan onze gasten overhandigd.
De avond werd daarna muzikaal afgesloten met Tirolermusik, uiteraard verzorgd door onze Bichlbachvrienden.
Nog één of meerdere pintjes achterover gekapt en dan rustig de slaapkamers opzoeken want ‘s anderendaags wachtte weer een druk bezette dag.
Na het ontbijt op zondagmorgen werden onze leden om 10 uur stipt verwacht aan de bus.
Carlo en Jos, de chauffeurs van dienst tijdens deze 3-daagse, brachten ons naar Ehrenberg, bekend om zijn ‘s werelds hoogste hangbrug, 114 meter hoog en 436 meter lang.
Eerst een serieuze klim tot aan de brug en dan, sommigen met een heel klein hartje, waagden wij met ruim 50 leden de oversteek en terug. Zalig hé!
Na een klein bezoek aan de restanten van het kasteel, wandelden wij terug richting dal en ter plaatse werd een verzorgd menu voorgeschoteld.
Spijtig genoeg nam dit heel wat tijd in beslag zodat wij ons namiddagprogramma serieus dienden in te korten.
Via de Plansee, het verlengstuk van de Heiterwangersee, reden wij naar schloss Linderhof, een prachtig kasteel met haar mooie tuinen, beelden en fonteinen. Ook hier weer spijtig dat de beelden en fonteinen voor de
aankomende winter reeds afgeschermd waren.
Voorzitter André en chef Eric lieten het niet aan hun hartje komen.
Beiden kochten een deel van het kasteel en een bouwvergunning voor de garage werd inmiddels aangevraagd.
De geplande bezoeken aan Oberammergau, de Wieskirche, en Garmisch-Partenkirchen werden wegens tijdsgebrek uitgesteld tot latere datum, want om 20 uur werden wij terug in het Dorfheim verwacht voor het avondeten.
Onze gasten verwelkomden ons weer op een prima verzorgd en gesmaakt avondmaal.
Zum abschied nog wat drinken zeker en een leuke babbel? Daar dachten onze jongste leden anders over! Het podium van het Dorfheim werd zonder weerga omgetoverd tot een heuse dansvloer. Zowel jong als oud, Belg als Oostenrijker, toonden hun beste beentjes op diverse muziek. Als Belgische gastvedette mochten wij ons lid Luc verwelkomen.
Zijn liedje van het meisje met haar pijapijama en aseasema werd door iedereen met de nodige lach en tranen gesmaakt.
Een mooie en gezellige afsluiter, want morgen keren wij terug huiswaarts.
Na het ontbijt op maandagmorgen, eerst alles in de bus inladen, afscheid nemen van onze gastgezinnen met de
nodige knuffels, en dan om 08.30 uur terug richting Reet, waar wij 12 uur later arriveerden.
Een dankwoord aan al onze deelnemers en onze buschauffeurs voor het goede verloop van dit prachtig week-end.
En aan onze Oostenrijkse vrienden, wir sehen uns wieder in september 2016 in Reet, und danke danke danke …. vielmals!!!!!

F.R.