DIRIGENT Erik Buyle

2012_dirigent_Erik_Buyle

Erik Buyle studeerde slagwerk, trompet, kamermuziek, harmonie en pianobegeleiding aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Antwerpen. Hij werkte als freelance musicus bij het Filharmonisch Orkest van Antwerpen, het Nationaal Orkest van België, het Symfonisch Orkest van de BRTN, het BRTN Jazzorkest en de BRTN Big-band.

Hij nam ook deel aan verschillende opnames met ondermeer Nana Mouskouri, Paul Anka, Eddy House en maakte tournees met Barry Manilow, François Glorieux en het Antwerpse percussie-ensemble. Aan het Brabantse Muziekconservatorium van Tilburg studeerde hij contrapunt, analyse, orkestratie en compositie bij Kees Schoonebeek.

Hij behaalde de titel van master in compositie. Als componist schreef hij reeds verschillende plichtwerken voor muziekacademici en solistenwedstrijden, verschillende werken werden op CD vastgelegd.

Zijn opuslijst omvat zeer uiteenlopende genres.

Hij was lid van de nationale muziekraad van het Koninklijk Muziekverbond van België, lid van de FEMUREP-commissie en pedagogisch adviseur van Felim. Ook was hij hij lid van de technische commissie van VLAMO en was hij jaren lang leraar aan de muziekacademies van Herenthout, Brasschaat, Merksem en Boom . Hij is momenteel dirigent van de Koninklijke fanfare “ de Kunstminnaars” uit Kasterlee en de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia van Reet / Reetse Concertband . Ook is hij de dirigent van de Big Band “Swing en Soul” en de Freddy Sunder Big band.

Tijdens de tweejaarlijkse buitenlandse concertreizen van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Reet, wist hij zowel in Bichlbach (Oostenrijk) 1998, Zwitserland (2000) als in Duitsland (2002), met een aangepast programma, hoge ogen te gooien. In het jaar 2004 was hij met de harmonie Sint-Cecilia in Tsjechië te beluisteren tijdens twee succesvolle optredens. In 2006 ging de concertreis naar Luxemburg waar concerten geprogrammeerd stonden in Clervaux en Echternach. In 2008 gingen we opnieuw naar onze vrienden in Bichlbach (Oostenrijk) .Troyes, in de Champagnestreek in Frankrijk, was in 2010 aan de beurt. In 2012 waren we te gast in Roermond in Nederland. In 2014 brachten we een bezoek aan Oberfell in de Duitse Moezelstreek, waar we aan de promenade aan de Rijn in Koblenz een concert verzorgden en in 2015 was het terug de beurt voor de derde maal naar Bichlbach.In 2018 waren we te gast in de Eifel waar we een concert brachten op de markt van Monschau.

Erik dirigeerde voor de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia van Reet / Reetse Concertband al concerten met oa. Garry Hagger, Stefan Cifolelli, Günther Neefs, Chris Van Tongelen, Barbara Dex, Sandy Maessen, Jean Bosco Safari, Gene Summer, Luc Caals, de groep Mystiek, Ann Van den Broeck, Lia Linda, Jelle Cleymans, Deborah De Ridder, Doran en Daisy Thys.