Reis Champagnestreek – eerste dag – 22 mei 2010

7.15 h – ochtendgloren – Koekeloeren haan !

In de Eikenstraat komt de bedrijvigheid op gang. De bus parkeert, voorzichtig, op de parking van “hardware De Schutter”. Geen sinecure als je weet dat dat grijze beestje 14 m lang is.

Iedereen loopt af en aan om zo snel mogelijk de lege “busbuik” te vullen.

Klokslag 8 h vertrekken we richting Reims.

Het is nog rustig. Iedereen neemt de tijd om op zijn gemakje te “ontwaken”.

Na een uur zitten we gelijk in een dikke file – een deel van de autoweg is afgesloten – een moordreconstructie vang ik later op.

Aan de Franse grens worden we nog even op een zijspoor gezet : politie/douanecontrole.

Michel, onze chauffeur van dienst – een voortreffelijke trouwens – mag al zijn papieren en tachograafgegevens even showen. Gelukkig is alles in orde en mogen we onze reis verder zetten.

13.15 h – Reims – we spreken af aan het standbeeld van …. Om na een uurtje hier terug te verzamelen. Zo hebben diegenen die het wensen de tijd om even te lunchen.

Na een heerlijke maaltijd op een zonnig terras, worden we onder leiding van Bob, onze reis-gids, even ondergedompeld in het gezellige en mooie Reims.

Bob doet zijn uiterste best om de meest interessante gebouwen te tonen. Spijtig genoeg moet het haast in looppas, omwille van tijdsgebrek. Maar ondanks dat was het toch zeker de moeite waard.

We zetten onze reis verder en komen rond 18 h aan in hotel Mercure in Troyes. Een prachtig hotel aan de rand van de stad wordt onze slaapplek voor twee nachten. Na het diner hebben we een vrije avond en mogen we een stapje in de wereld zetten.

Op een gezellig terrs wordt er nog aardig wat afgelachen en geplaagd, tot het stilaan tijd wordt om die uitnodigende bedden uit te proberen.

Het was een zalig en leerrijke dag.

Slaapwel iedereen en tot morgen !

Liliane